Коли за скрап

Repatraka.net

изкупуване на коли за скрап

Често задавани въпроси

Българинът е свикнал, преди да предприеме важна стъпка в ежедневието си да е добре информиран за всичко. В тази насока избрахме да организираме и някои от най-често задаваните въпроси свързани с коли за скрап и рециклиране на автомобили. Всичко, което може да вълнува и вашите бъдещи планове, около предаване на стари коли или части от автомобили за преработване, може да откриете тук и сега:

Кога се налага предаване на кола за скрап?

Вземайки под внимание факта, че 60% от българите карат коли, които са над 30 години, 15% от тях вземат автомобил като нова придобивка за домакинството, но реално тя е на вече 10-12 години и със стотици хиляди навъртени километри, то в много от случаите колите не изкарват още дълго при новия собственик. Не са редки и случаите, когато колата е претърпяла сериозни поражения, катастрофа, природни бедствия и други, а ремонтът по тях струва твърде скъпо и губи замисъла по старта кола. В тези случаи е добре да потърсим по-добра алтернатива и да предадем непотребното, увредено или нефункциониращо МПС за скрап.

Какво печеля и какво е заплащането при предаване на коли за скрап?

Вече сте чували, че с предаване на старата кола за рециклиране, собственика й получава известна сума пари. Последната се определя от чистото количество метали, след разпорцирането й, но тя винаги е повече от задоволителна за собственика от това да направи нова инвестиция по нея, с цел поправка и ремонт или от това да събира прах на улицата.

Как става заплащането на коли за скрап?

Заплащането става на момента след предаване на стар автомобил. За целта се изготвят и оформят всички необходими документи, МПС-то се отписва от КАТ, колата се натоварва и извозва до пунктовете за скрап и всичко това отнема кратки срокове, без да ангажира излишно собственика.

Какви документи са нужни за предаване на кола за скрап?

Единствения документ, който трябва да носите със себе си е големият талон на колата.

Какви коли се предават на скрап?

За предаване на автомобили за скрап не оказва значение нито марка, нито модел. Колата може да не се движи на собствен ход, нито да има външен вид. Всякакви МПС-та, в това число леки коли, тежкотоварни автомобили, камиони, бусове, мотори. Годината на производство и пробега на МПС-то също не влияят на предаването му за рециклиране.

Как мога да заявя услугата по изкупуване на коли за скрап?

Достатъчно е само едно телефонно обаждане и уточняване на ден и част за извършване на работата.

За всякакви специфични въпроси и всичко свързано с предаване и извозване на коли за скрап, може да се свържете на посочените телефони и да зададете запитванията си.