Коли за скрап

Repatraka.net

изкупуване на коли за скрап

Изкупуване на коли за скрап – въпроси и отговори

 

Днес не е само мода или необходимост да предприемаме мерки в опазване на околната среда и да живеем екологично. Днес всеки е длъжен да действа практично и природосъобразно.

С отписване на старата кола от КАТ може да се наеме и самият собственик, а при предоставяне на необходимите документи това може да стане и от фирмата по изкупуване на скрап.

От какво зависи цената на скрап коли София – цената на скрап се определя от количество предадени метали. Когато бъдат отстранени всички неметални части, течности и други материали, включително опасни и запалими такива, остават само металите. Последните се притеглят и в зависимост от цена на желязо се оценява предаденият стар автомобил. Някои се подвеждат по това, че според марка, модел и година се определя цената на старата кола, но това твърдение не е вярно.

Авточасти за втора употреба – това е друг начин отнасящ се към скрап процедурата, по които могат да се изкарат допълнителни парични средства. Това става, след като собственика на МПС или вещо в нещата лице направи оглед и отстрани всички части, които могат да се ползват повторно. Едва тогава идва ред на предаване на старата кола за скрап и конкретно на това, което е останало от нея. От свалените авточасти се възползват най-често автоморгите и техните клиенти. На такива места може да се намери почти всичко и за всеки модел и марка кола. Авточасти втора употреба има много в старите коли, това се получава, когато са били подменени неотдавна, а след друг по-сериозен проблем с автомобила, той става нефункционален и тази част може да послужи за повторна употреба на друга кола.

Какво се цели със скрап индустрията – с нея се пести от добива на суровини и енергия за изработването им.

Защо се ползват авточасти втора употреба – тази практика е твърде позната у нас, а тя е провокирана от липсата на парични средства. Наред с това втората употреба част може да е изцяло същата кто необходимата, при това е в оригинал.

Къде се съхраняват авточастите за втора употреба и коли за скрап – такива са автоморгите и специалните площадки, на които се събират както части от коли и машини, така и стари и повредени коли.

Защо да предаваме на скрап колите – твърде малките помещения в гаражи и дворни места, както и на паркинги провокират още по-осезаема нужда от пространства. Всяко старо МПС, или части от него могат да бъдат предаден за скрап.

Цените за скрап София предоставят една добра алтернатива да припечелим допълнителни пари, да поразчистим и да сме в синхрон с природата. С преработката на боклуци, които безсмислено ни обгръщат в дома и гаража разтоварваме не само помещенията, но и се сдобиваме е паричната сума, която може да бъде използвана за нещо ново и полезно.

По този начин драстично се намаляват разходите за естествен добив на руди и полезни изкопаеми, което повлиява околната среда.