Коли за скрап

Repatraka.net

изкупуване на коли за скрап

Топ идеи за изкупуване на коли за скрап

Все още държите старата таратайка в двора си. Знаете ли, че тя може да струва пари за вас, дори в окаяното си състояние сега. За щастие от цялата купчина боклуци търсите добри алтернативи, които да превърнати в пари вашето ненужно желязо. С цел данъчно облекчение, или само малко добра воля може да потърсите различни начини за изкупуване на коли. Ако не нещо голямо, то дори чрез благотворителна организация, може да получите данъчно облекчение и отписване на стария автомобил, а с това и да решите една част от разходите до момента.

Помислете за дарения на местна благотворителна организация, която приема такива за автомобили. Те ще изпрати някой, който да вдигне колата и ще ви даде разписка за дарение. Може да имате добрата възможност да използвате това като приспаднете от данъчната основа. Този метод е много популярен в Европа, а вече навлиза и у нас. Организациите по благотворителност, най-вероятно няма да използват колата, а по-скоро ги продават на търг.

Продавай старата кола на части. Старите модели са особено добри за това. Някои почитатели на стари и ретро коли постоянно търсят онлайн за съвместими части (например, фарове, мигачи или брони). Много модели автомобили вече не се произвеждат, затова тази практика е доходна и от полза за всеки собственик на по-стари коли. Проучете в автоморги и сайтове за изкупуване на коли, допитайте се до техници на автомобили или вижте по сметищата за скрап, каква стойност може да вземете в различните ситуации.

Добре е да знаете стойността на колата си, преди да се опитате да я продадете. Погледнете в сайтовете на дилъри предлагащи употребявани автомобили или проверете за цени скрап и в обявите на онлайн аукциони. Много вероятно е да попаднете на друга, подобна на вашата кола и на сходна с нея възраст. Така ще имате ясна представа как се предлага в момента.

Ако дарите колата си за благотворителност, може да получите възможност да приспаднете от стойността на данъците си. Не забравяйте обаче, че каквато и стъпка да предприемете, съществуват много правила и ограничения за това, така че се консултирайте предварително.