Коли за скрап

Repatraka.net

изкупуване на коли за скрап

Медни жици от автомобилно окабеляване като стабилен доход

 

В автомобилната индустрия също се употребяват медни частици. Те присъстват в не дотам големи количества, но са налични. Предимно се срещат в кабелите на автомобила и по местата, където се правят важните свръзки.

Медта се нарежда на второ място след сребро в способността си да провежда електричество и по тази причина се използва в почти всички електродвигатели и електрически кабели. Следователно, малки двигатели (включително автомобили генератори, стартери, вентилатори и т.н. Много използвана е и в двигателите на стари прахосмукачки и други уреди. Заедно с изхвърляне на окабеляване е добре да се има предвид този факт, защото може да бъде един добър източник на доход.

Единственият проблем с медната жица е, че обикновено е покрит с някаква пластмасова изолация, която - ако не са отстранени - понижава стойността на метала. Лесно може да бъде отстранен кабелът от медната жица, с помощта на нож или друг остър предмет.

Тъй като металът мед е изключително устойчив на корозия, той често е използван в изработката на тръби (особено за ВиК). В строителството и автомобилната индустрия, както и за създаване на всякакви уреди и окабеляване, преработената мед може да свърши чудесна работа, чрез повторно рециклиране.